Kategóriák
Kosár

Parketta olajok

Parketta olajok

A parketták felületkezelésének két legelterjedtebb módja a lakkozás ill. az olajozás. A lakkozott felületet valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, alapvetően egy gondozásmentes felület, otthoni felhasználás esetén strapabíró, elterjedt felületkezelési mód. Többnyire elhasználódás utan, 15-20 évente felcsiszolhatók, majd újralakkozhatók.

A másik leginkább elterjedt felületkezelés az olajozás. Olajozással kezelt parketták felületébe a parketta olaj beszívódik, a rostokat eltelíti, kikeményíti, felületét impregnálja. Megjelenése sokkal természetesebb, élénkebb, esztétikusabb. Az olajozott parketta nem gondozásmentes! Felhasználás függvényében általában 3-12 havonta – nagy forgalomnak kitett felületet 3 havonta, otthoni közlekedő folyosókat 6 havonta, hálószobákat évente – ápoló olajjal kezelni kell. A rendszeres ápoló olajozással az apró karcok eltüntethetőek.

Rubio Monocoat Oil Plus 2C – a faolajok új generációja

Szín és favédelem egyetlen rétegben

A Rubio Monocoat két forradalmi változást is hozott a faolaj készítés területén: az egyik a molekuláris kötési technológián alapuló olajok előállítása, a másik, hogy ezek a termékek 100%-ban oldószermentesek, tehát nem tartalmaznak semmilyen káros vagy mérgező anyagot, ami a használatuk során a környezetbe kerülhetne. Lássuk ezeket a folyamatokat közelebbről, ismerjük meg a Rubio Monocoat faolajok különleges tulajdonságait, előnyeit a többi piacon található termékkel szemben:

Molekuláris kötési technológia: ez azt jelenti, hogy nem telítés alapján kezeljük a fafelületet, hanem amikor a faolaj érintkezésbe kerül a fafelülettel, akkor az olajrészecskék és a fa rostjai molekuláris kötést alkotnak egymással. Ennek köszönhetően csak a fafelület felső rétege képes olajat magába szívni, ebből egyrészt következik kiemelkedő kiadóssága, másrészt ez azt is jelenti a gyakorlatban, hogy átlapolásmentesen lehet vele dolgozni és foltmentesen javítani. Ha a felhordás során szünetet kell tartanunk, néhány perc múlva újrakezdve a felületkezelést, nem fognak átfedések kirajzolódni a kezelt felületen.

0% VOC tartalom – oldószermentesség: a Rubio Monocoat már az aktuális, szigorított szabályozás megjelenése előtt is fontosnak tartotta megtenni a környezettudatos lépéseket a faolaj gyártás területén, ezért a kezdetektől azon dolgozott, hogy termékeit teljesen oldószermentesen tudja előállítani. A molekuláris kötési technológiának köszönhetően ez sikerült is! A káros anyagok teljességgel szükségtelenné váltak, miközben a vitathatatlan minőség garantált.

Egyedi színek, színkombinációk: a Rubio Monocoat  faolajok egyik legnagyobb előnye, és ez az, ami igazán egyedülállóvá teszi a piacon, hogy színezett olajaink nemcsak egyetlen rétegben védik a fát, hanem egyúttal gyönyörű, intenzív színt is biztosítanak a felületeknek. Széles színválasztékunkban (több mint 40 szín) könnyen megtalálhatja a megfelelőt vagy akár több szín kombinációjaként kikeverheti azt. Sőt, egyedi pácaink segítségével akár természetes öregítést, füstölt színhatást vagy egyéb izgalmas effekteket, kontrasztokat adhat fafelületeinek. Mintáink segítségével egyszerűen és gyorsan végezhet próbákat az adott felületeken.

Kiadósság: a molekuláris technológiának köszönhetően az Oil Plus 2C kiadóssága parketta, svédpadló kezelés esetén 40 – 50 nm/liter. Figyelembe véve, hogy csak egy réteg olajozásra van szükség, a Rubio Monocoat egyedülállóan gazdaságos termék.

Kiszerelések: az OilPlus2C kétkomponensű termék. Az olaj az „A” komponens, a kötésgyorsító pedig a „B” komponens. Az olajhoz 30% kötésgyorsítót kell keverni a padlók vagy más, kopásnak kitett felületek olajozása esetén. A kiszerelések olaj + kötésgyorsító szettekben kerülnek forgalomba.

  • 350 ml kiszerelés szett, amely körülbelül 15 nm padlófelület kezelésére elegendő;

  • 1,3 L kiszerelés szett, amely körülbelül 60 nm padlófelület kezelésére elegendő

  • igény esetén nagyobb kiszerelések is rendelkezésre állnak;

Összesítve, az alábbi előnyöket lehet sorolni

Egyedülálló, természetes, 100%-ban oldószermentes termék, amely molekuláris szinten beépül a fa felső rétegébe, így nem képez plusz réteget a fa felületén, aminek köszönhetően megtartja a fa természetes jellegét, struktúráját. 

Színezi és védi a fa felületét egy rétegben, ez lényegesen felgyorsítja a felületkezelési műveletet, mert nem kell többszöri csiszolást végezni a különböző rétegek felhordása között. 

1 Liter Rubio Monocoat olaj általában 40-50 négyzetméter felület kezelésére elegendő. 

Több mint negyven színezett olaj alapszín áll rendelkezésre, ezen felül egyedi pácok is figyelembe vehetők !

EAN: Kiszerelés: 1 db / 0,5 Liter Készlet:Elérhető készlet: 2 db
Az RMC Universal Maintenance Oil ápolóolaj minden Rubio Monocoat olajjal kezelt felület felfrissítéséhez, valamint más olajokkal befejezett (és akár lakkozott) felületek korszerűsítésére is használható. Az RMC Universal Maintenance olaj nemcsak felfrissíti a fát, hanem további cseppállóságot is biz..
21,990 Ft
Nettó ár:17,315 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 db / 0,35 Liter Készlet:Elérhetőség:  Rendelésre kb. 1-2 hét
Védi és színezi a fát EGYETLEN rétegben Az RMC Oil Plus 2C a favédő olajok legújabb generációja, amely egyetlen rétegben színezi és védi a fát, megőrzi felületének és erezetének természetes megjelenését. Két komponensből áll. A két komponens együttes használatával a száradaási idő jelentősen rövid..
17,490 Ft
Nettó ár:13,772 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 db / 1,3 Liter Készlet:Elérhető készlet: 1 db
Védi és színezi a fát EGYETLEN rétegben Az RMC Oil Plus 2C a favédő olajok legújabb generációja, amely egyetlen rétegben színezi és védi a fát, megőrzi felületének és erezetének természetes megjelenését. Két komponensből áll. A két komponens együttes használatával a száradaási idő jelentősen rövid..
55,990 Ft
Nettó ár:44,087 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 darab / 2,5 L Készlet:Elérhetőség:  2-5 nap
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Murexin HP 91 Parketta keményolaj - 2,5 LTermékjellemzők:Felhasználásra kész keményviasz-olaj a csiszolt és kezeletlen fapadlókhoz. Alkalmazható kemény- és puhafából készült fapadlók, valamint faburkolatok, szalag-, ipari- és lengő park..
56,990 Ft
Nettó ár:44,874 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 darab / 5 L Készlet:Elérhetőség:  2-5 nap
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Murexin NP 90 Természetes parketta olaj - 5 LTermékjellemzők:Kiváló minőségű, környezetkímélő, parkettapadlók és a fafelületek mélyimpregnálására szolgáló, természetes olaj bázisú, oxidatív száradású impregnáló olaj. Kemény- és puhafábó..
137,990 Ft
Nettó ár:108,654 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 darab / 2,5 L Készlet:Elérhetőség:  2-5 nap
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Murexin NP 90 Természetes parketta olaj - 2,5 LTermékjellemzők:Kiváló minőségű, környezetkímélő, parkettapadlók és a fafelületek mélyimpregnálására szolgáló, természetes olaj bázisú, oxidatív száradású impregnáló olaj. Kemény- és puhafá..
79,990 Ft
Nettó ár:62,984 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 darab / 750 ml Készlet:Elérhetőség:  2-5 nap
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Murexin NP 90 Természetes parketta olaj - 750 mlTermékjellemzők:Kiváló minőségű, környezetkímélő, parkettapadlók és a fafelületek mélyimpregnálására szolgáló, természetes olaj bázisú, oxidatív száradású impregnáló olaj. Kemény- és puhaf..
33,990 Ft
Nettó ár:26,764 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 db / 1 Liter Készlet:Elérhető készlet: 6 db
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk! Befag Klumpp Natural Oil Care - ápoló olaj parkettára. 1L. 075-000-00010 Termékjellemzők: A Befag natúr-olajozott és kész-olajozott felületkezelésű parketták ápoló olaja. A Clean & Care termékek hozzájárulnak a felületek te..
8,990 Ft
Nettó ár:7,079 Ft
Tételek: 1 - 8 / 8 (1 oldal)