Kategóriák
Your Cart

Parketta

Parketta

A valódi fából készült parketta képviseli egyszerre a természetközeli életmódot, a tartósságot, az eleganciát, a minőséget, a komfortos életteret. Az évszázadok során a faipar technológiai fejlődésének köszönhetően napjainkra számos típus alakult ki, különböző felhasználási területekre, rendkívül változatos méret, szín és vizuális megjelenéssel.

Mely helyiségekben használható a parketta, milyen felhasználásra ajánlható, milyen terhelésnek tehetők ki?

A parkettákról elmondható, hogy a lakóterek minden helyiségében nyugodtan használható, kivéve a fürdőszobát. A parketta, lévén mérsékelt-övi lombos fából készül, úgy, mint tölgy, kőris, bükk, fenyő, stb. legnagyobb ellensége a víz, illetve a magas páratartalom, így nem alkalmasak fürdőszobai burkolásra. Egyedüliként a trópusi fákból készült tömör parketták, speciális lerakási technikával alkalmazhatóak ilyen nedves helyiségekben.

Bátran alkalmazható konyhában, közlekedőkben, nappaliban, hálószobában, készíthetünk parkettából lépcsőburkolatot is. Mérsékelt közületi felhasználásra is alkalmazható, elegáns burkolata lehet szalonoknak, bemutató termeknek, irodáknak, tárgyalóknak.

A fapadlók fő vizuális jellemzője a válogatás:

A parketták választásánál az egyik legfontosabb mérlegelendő tényező a válogatás. A válogatások alatt a keményfa járófelület esztétikai megjelenésének kategorizálását értjük. A színszórás a természetes fa alapanyag sajátossága, így ez alapján nem válogatnak. Attól függően, hogy az adott lap tartalmaz-e göcsöket, csomókat, szíjácsot, kikenéseket, a gyártók különböző kategóriákba sorolják a termékeket. A gyártónkénti kategorizálásról a “Gyártók” menüpont alatt tájékozódhatnak: Befag szalagparketták leírása, Dabex és Rubra svédpadlók és halszálka parketták bemutatása.

Lakkozott vagy olajozott felületkezelés, esetleg kezeletlen?

Napjainkra kiszorulóban vannak a felületkezelés nélküli, kezeletlen termékek. Ezen régebbi típusok lerakása után, szükség van a helyszínen további munkálatokra, úgy, mint csiszolás, polírozás, illetve a választott felületkezelő eljárás tükrében helyszíni lakkozásra vagy olajozásra. A fejlett gyártási technológiáknak köszönhetően a gyártók már felületkezeléssel készítik termékeiket, ezért is hívják a mai parkettákat készparkettának. A két leginkább elterjedt felületkezelés a lakkozás, illetve az olajozás. Mindkét felületkezelés tökéletesen alkalmas otthoni felhasználásra.

Lakkozott parketta, köszönhetően az egyenletes és stabil gépi gyártási technológiának, nagyon erős, időtálló felületi bevonattal rendelkezik. Az 5-7, nem ritkán 9-10 rétegű lakkozás, kellő védelmet nyújt a fa-anyagának. A lakkozás gondozásmentes felületkezelés, ami azt jelenti, hogy a lerakás után, a rendszeres takarítást leszámítva, nem igényel semmiféle utólagos kezelést, csak használni kell. A lakkozott padlóról elmondható, hogy normál, családi használat esetén is időtálló felületet biztosít, esetleges felújítása kb. 18-20 évente válhat esedékessé, de ez nagymértékben függ a felhasználás körülményeitől is. Figyelembe kell venni vásárláskor, hogy a háziállatok karmai extra terhelésnek tehetik ki lakkozott felületet, így fokozottan számolni kell a karcolódás lehetőségével.

Az olajozott felületkezelés az ipari területről szivárgott át a lakkossági felhasználásra. Az olajozott parketta antisztatikus, és természetes tapintású felületet biztosít. A fa felülete magába szívja az olajat, az olaj elzárja, telíti a fa pórusait, ezáltal víztaszítóvá teszi a felület, emellett keményíti is a fát, így jó mechanikai tulajdonságot biztosít. A rendszeres takarítás mellett, az olajozott felület további karbantartást, gondozást igényel. Felhasználás függvényében ~1-3 évente ápoló olajjal át kell kenni a teljes felületet. Nem szükséges a nagy bútorokat elmozdítani, csak a látszó és használt területet kell átolajozni. Az olaj idővel megszárad, a használat során lekopik a felületről, így azt ápoló olajjal pótolni kell. A karbantartást otthoni eszközökkel, saját magunk is elvégezhetjük, csak egyenletesen, vékonyan át kell törölni a felületet, majd megvárni a száradási időt. Az átolajozással eltüntethetők az idő során összegyűlt apró karcok, így a padló folyamatosan megújul, lényegesen kitolható a parketta élettartama, kevesebbszer és ritkábban kell mechanikailag felújítani csiszolással.

Javíthatóság lakkozott és olajozott parketták esetében?

Lakkozott padlók leggyakrabban előforduló sérülése a karc. Létezik hibajavító stift, de leginkább a teljes mechanikai felújítás, csiszolás, lakkozás vagy olajozás jelent biztos megoldást.

Olajozott felület ápoló olajozásával a legtöbb kisméretű karc eltüntethető. Az alkalmanként, ritkán keletkező karcok külön is kezelhetők olajjal, anélkül, hogy a teljes felületet átolajoznánk. Öntsünk kis mennyiségű olajat egy rongyra, majd a karcot alaposan töröljük át.

Amennyiben nagyobb sérülés keletkezik, a sérült lapokat, elemeket is ki lehet cserélni. Úsztatott lerakás esetén, jellemzően szalagparkettáknál, amikor nincs leragasztva a padló az aljzathoz, fel lehet bontani, a hibás elemet kicserélve vissza lehet fektetni a felbontott elemeket. Ha le van ragasztva, érdemes szakember segítségét kérni, aki szakszerűen kivési a sérült elemet, majd egy új, hibátlan darabot ragaszt a helyére.

Tömör vagy rétegelt parketta?

Évtizedekkel ezelőtt a technikai fejlettség csak tömör, kb. 2cm vastag alapanyag gyártását tette lehetővé. Az így legyártott tömör parketták már nem feltétlenül felelnek meg napjaink elvárásainak. A tömör termékek nem alkalmasak padlófűtésre, a váltakozó hőmérséklet és páratartalom hatására kihézagosodnak, tömörödnek, kirepedeznek. Továbbá igazán nagyméretű lapokat a mérettartás hiánya miatt nem gyártanak.

Napjaink korszerű technológiájának köszönhetően a legtöbb gyártó már csak rétegelt, 2- vagy 3-rétegű parkettát gyárt. A rétegelt parketta egyik nagy előnye, hogy fektethető padlófűtésre, általában mind melegvizes, mind elektromos rendszerre is. Továbbá hosszú távon is alak és forma tartók, nem hézagosodnak ki, nem repedeznek, még extrém nagy méret estén sem. Padlófűtés esetén érdemes megfontolni a teljes felületi, aljzathoz történő ragasztást, mert nagymértékben javul a hőátvezetés hatékonysága. A 2- vagy 3- rétegszám csak a termék végső vastagsága tekintetében érdekes, a 2-rétegű parketták általában 11-13mm, a 3-rétegűek általában 14-16mm vastagságúak. Mindkét típus bevált, tartós felépítést eredményez, mindkettő alkalmas padlófűtésre is.

Parketták, fa padlóburkolatok típusai:

  • Csap hornyos, hagyományos parketta:

hagyományoscsap-hornyos parketta tömör felépítésű. Ragasztva fektethető. Rendszerint kisebb méret jellemzi, ~3-4cm széles, ~30-40cm hosszúságú és ~22mm vastag. Felületkezelés nélkül készülnek, így lerakás után a helyszínen még csiszolni és lakkozni vagy olajozni szükséges. Nem alkalmasak padlófűtésre. Modern és korszerű megfelelője a 2-rétegű parketta, ami jellemzően ~4-13cm széles, ~40-130cm hosszú és 11-13mm vastag. Padlófűtésre alkalmasak, mérettartók, felületkezelt készparketták. Ragasztva fektethető. Jellemző lerakási módja: halszálka minta, futó- vagy angol minta.

  • Svédpadló:

svédpadló a hagyományos csap-hornyos parketta nagyméretű változatának tekinthető. Ragasztva fektethető. Általában ~9-18cm szélesség, ~1-2 méteres hosszúság és 13-20mm vastagság jellemzi. Elérhetőek tömör és 2-3 rétegű változatai egyaránt. A tömör svédpadlóra szintén jellemző, hogy nem alkalmas padlófűtésre, fennáll a hézagosodás, deformálódás, repedés veszélye. A korszerű 2 vagy 3 rétegű svédpadlók már megfelelnek napjaink igényeinek, alkalmazhatóak padlófűtés esetén is, illetve alak- és mérettartók.

  • Hajópadló:

hajópadló, szinte mindig fenyőből készülő, tömör, ~3-4 méter hosszúságú fa padlóburkoló. A fenyő tartós, de puha alapanyag, így a nagy mechanikai terhelést rosszul bírja, magassarkú cipők nyomot hagynak rajta. Általában homokfeltöltésű vakpadló rendszerre építik. Autentikus vidéki házak jellemző padlóburkolata.

  • Szalagparketta:

szalagparketta az egyik legelterjedtebb típus. Szerkezetét tekintve 3 rétegű felépítés jellemzi, padlófűtésre alkalmas, a laminált padlókhoz hasonlóan klikkes rendszerrel készül, így ragasztás nélkül, úsztatva is fektethető, kis műszaki érzékkel saját magunk is megpróbálkozhatunk a lerakással. Jellemzően ~14-15mm vastag, ~13-20cm széles és ~2-2,2m hosszúság jellemzi. Felületi megjelenésben és felhasznált fafajokat tekintve rendkívül széles választékkal találkozhatunk. Elérhetőek a klasszikus megjelenésű, 2- illetve 3-sávos, parketta mintás szalagparketták (egy szerkezeti egységen 2-3 sávos elrendezésben találhatóak a lamellák), illetve a hajópadló, svédpadló megjelenésű 1 sávos változatok is.

  • Halszálka parketta:

Halszálka minta, a polgári lakások jellemző fektetési módja. Mára számos méret-variáció közül választhatunk, a modern 2-rétegű parketták gyakori alkalmazási területe.

  • Chevron, francia halszálka parketta:

Chevron vagy más néven francia halszálka napjaink újra felfedezett lerakási mintája. Nevéből is látszik, inkább nyugat-európai kastélyok, kúriák jellemző burkolata. Megjelenése a nemesi, extravagáns, exkluzív divatirányzatot képviseli. Tömör változatok mellett elérhetőek 2- illetve 3 rétegű felépítéssel is, így a rétegelt változatok padlófűtés esetén is használhatók.

Válogatás, osztályozás, rusztikus, natúr válogatott?

A parketták vizuális megjelenését rendszerint válogatásokkal szokták jellemezni. Aszerint, hogy egy-egy lap vagy konkrét termék milyen fára jellemző képi megjelenéssel rendelkezik – csomók, göcsök, kikent repedés, szíjács – illetve milyen hatást kelt a szemlélődőben – letisztult vagy inkább mozgalmas – osztályokba sorolják a parkettákat. Ez az osztályozás nem egyenlő a köznyelvben forgó első- vagy másod-osztályú minőségi besorolással, minden termék első-osztályú, minőségileg hibátlan termék, csak a fa sajátosságai alapján történő besorolásról van szó.

A Select válogatású parketták rendszerint teljesen tiszta, göcsöktől és egyéb fajellemzőktől mentes, prémium, letisztult megjelenésű felületet biztosít.

A natúr válogatású termékek kisebb göcsöket, csomókat tartalmazhatnak, jellemzően egységes, nyugodt megjelenést nyújt.

A fél-rusztik, standard, mix, ill. számos egyéb fantázianévvel illetett köztes válogatások a fa természetes megjelenését biztosítják, jellemzően a tisztább felületeket kisebb-közepesebb csomók, kikent repedések törik meg.

A rusztikus, country, super-rusztik, stb. válogatású parketták minden a fára jellemző tulajdonságot, göcs, csomó, kikent repedés, szíjács, nagyobb mennyiségben tartalmaz. Jellemzően mozgalmas, vidéki, rönkház stílusú megjelenést biztosít.

Minden gyártó saját válogatási, osztályozási rendszert alkalmaz, így a különböző kategóriák csak nagyvonalakban vethetők egymással össze.

A fapadlók a természetes alapanyagban előforduló színszórást minden esetben tartalmazzák, egy-egy lamella között előforduló színeltérés természetes jelenség. A színszórásra a gyártók nem válogatnak.

Fa padlók jellemző alapanyaga, fafaj, tölgy, kőris, bükk?

A parketta jellemző alapanyaga a tölgy. Jó strapabíróság jellemzi, kemény fa. Bátran alkalmazható minden helyiségben. A tölgy mellett megtalálható a kőris, melyet a tölgyhöz képest markánsabb rajzolat jellemez; a bükk; illetve egyre kisebb mennyiségben a trópusi fák, merbau, jatoba.

Exkluzív, sötét-barna-vöröses megjelenés jellemzi az amerikai dió fafajból készült padlókat. Az amerikai dió csak közepesen kemény fa, így óvni kell a nagy igénybevételtől, érzékenyebb a mechanikai sérülésekkel szemben. Lakossági felhasználásra javasolható, viszont közületi terekbe ne válasszuk.

A gőzölt bükk, csertölgy, kanadai juhar, illetve a gőzölt akác fafajból készült termékek nem alkalmasak padlófűtésre, repedezhetnek, hézagosodhatnak.

Parketta kopásállóság?

A parkettáknál nem alkalmazzák a laminált padlóknál, illetve a vinyl padlóknál használatos kopásállóságot. Fapadlóknál Brinell-keménységet mérnek, mely a fa keménységét, pontszerű terhelhetőségét vizsgálja. Általánosságban elmondható, hogy a lakkozás és az olajozott felület otthoni felhasználás esetén időtálló felületet képez.

Fontos megjegyezni, hogy a parketta fából készül, így használata valamilyen szintű odafigyelést – pl. lábtörlők alkalmazása – igényel, egy csiszolt betonfelület strapabíróságát nem szabad elvárni.

Fózolt, fózolás nélküli parketta?

A fózolás a lapok szélei mentén történő 45°-os levágást jelenti. A fózolás kiemeli a lapokat, így azok látványos, egymástól elkülönülő megjelenését biztosítja. A fózolás történhet 2-oldalt, hosszanti oldal mentén, így hajópadló stílusú megjelenést kapunk, illetve 4-oldalt, rövid és hosszanti oldal mentén, így svédpadló jellegű hatást érhetünk el. A fózolás nélküli parketták megjelenése egységesebb, összeolvadó látványvilágot biztosít.

Tisztítás szempontjából nem jelent hátrányt, ha a parketta fózolt, porszívóval, seprűvel könnyedén tisztítható.

Parketta tisztítása?

Általánosságban elmondható, hogy minden fából készült termék legnagyobb ellensége a víz. Így kerülni kell a bővizes felmosást, úgynevezett ködnedves ruhával szabad csak feltörölni. A ködnedves azt jelenti, hogy annyira ki van csavarva a felmosó rongy, hogy nem hagy maga után vízcseppeket a felületen. Jellemzően száraztisztítás – porszívó, söprés – elegendő a rendszeres tisztításhoz.

Általános felhasználási tanácsok

Padlónk hosszútávú védelme érdekében a székek, kanapék, asztalok lábaira ragasszunk filc korongokat. A görgős székek kerekeit cseréljük ki puha gumikerekekre vagy használjunk padlóvédő fóliát.

Csak megfelelő aljzatra fektessük le a padlót; ne tegyük padlószőnyegre, a fogadó aljzat legyen kellően sík – 2m-es vízmértékkel/ölesléccel ellenőrizzük le a teljes felületet, az aljzat és a léc között sehol nem lehet 2-3mm-nél nagyobb hézag.

Lehetőség szerint biztosítsuk, hogy a helyiségek relatív páratartalma ~45-60% között legyen.

Befag Loc-1 5G 13mm Tölgy S.V. Marocco KNO+S+F+BF szalagparketta Befag Loc-1 5G 13mm Tölgy S.V. Marocco KNO+S+F+BF szalagparketta
Újdonság -9 %
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 124 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk! Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető! Befag Loc-1 5G 13mm Tölgy Super Vintage Marocco KNO+S+F+BF, strukturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparketta Termékjellemzők: Egyszerűen telepíthető, padlófűt..
13,490 Ft 14,850 Ft
Nettó ár:10,622 Ft
Befag Loc-1 5G 13mm Tölgy S.V. Antico KNO+S+F+BF szalagparketta Befag Loc-1 5G 13mm Tölgy S.V. Antico KNO+S+F+BF szalagparketta
Újdonság -9 %
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 185 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk! Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető! Befag Loc-1 5G 13mm Tölgy Super Vintage Antico KNO+S+F+BF, strukturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparketta Termékjellemzők: Egyszerűen telepíthető, padlófűté..
13,490 Ft 14,850 Ft
Nettó ár:10,622 Ft
Befag Loc-1 5G Vilnius Tölgy 13mm Vintage 1 sávos olajozott szalagparketta Befag Loc-1 5G Vilnius Tölgy 13mm Vintage 1 sávos olajozott szalagparketta
Újdonság -9 %
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 869 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk! Bemutatótermünkben mintaszál megtekinthető! Befag Vilnius (Loc-1) 5G Tölgy 13mm 1 sávos, Vintage válogatás, strukturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparketta Vásárlás: A termékeink megvásárolhatóak, csepeli bemutató..
13,490 Ft 14,850 Ft
Nettó ár:10,622 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 79 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Loc-3 Tölgy Rustic válogatás, 3 sávos, selyemfényű lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű szalagparketta.I..
9,990 Ft 11,300 Ft
Nettó ár:7,866 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 96 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben mintaszál megtekinthető!Befag (Loc-2) 2 sávos Tölgy RUSTIC 13mm selyemfényű-lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű szalagparketta.Természetes megjel..
11,390 Ft 13,700 Ft
Nettó ár:8,969 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 86 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Loc-3 Tölgy Natur válogatás, 3 sávos, selyemfényű lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű szalagparketta.Id..
10,990 Ft 11,830 Ft
Nettó ár:8,654 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 23 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Loc-1 5G Tölgy Rustic KNO+F+BF 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparketta..
14,890 Ft 18,080 Ft
Nettó ár:11,724 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: Egyedi gyártásra
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Loc-1 Tölgy Select ML+S+F strukturált, 2 oldalt fózolt, matt-lakkozott szalagparketta..
19,790 Ft 23,950 Ft
Nettó ár:15,583 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 84 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Loc-1 Tölgy Select LLAN+S strukturált, lakkozatlan szalagparketta..
19,490 Ft 23,500 Ft
Nettó ár:15,346 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: akár 1-2 napon belül
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Vision Malmö Loc-3 Kőris, Natur válogatás, (Chambord) szürke-pácolt, strukturált, matt-lakkozott 3 sávos szalagparkettaEgyszerűen telepíthető, klikkes rendszerű, padlófűtésre ..
8,590 Ft 12,270 Ft
Nettó ár:6,764 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O402 Oak Chester LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O401 Oak Preston LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O400 Oak Corby LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O352 Oak Roast LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O351 Oak Smoke LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O350 Oak Cream LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O274 Oak Sunderland LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O273 Oak Bradford LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,362 m2 Készlet:Szállítási idő: kb. 2 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Kaindl AQUApro Wood 8.5 Wide Plank O272 Oak Bristol LU 4 oldal fózolt, 32-es kopásállóságú, nedvességálló furnéros parketta..
12,990 Ft
Nettó ár:10,228 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 117 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk! Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető! Befag Loc-3 Kanadai Juhar, Standard válogatás, selyemfényű-lakkozott szalagparketta Termékjellemzők: Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre NEM alkalmas, klikkes rendszerű..
8,190 Ft 9,960 Ft
Nettó ár:6,449 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 15 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Loc-3 Kőris Rustic válogatás, 3 sávos, selyemfényű lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű szalagparketta.I..
6,990 Ft 10,210 Ft
Nettó ár:5,504 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Kőris KNO+S+F+BF Natur válogatás, 1 sávos, sturkturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparketaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, k..
17,032 Ft
Nettó ár:13,411 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy Natur válogatás, 1 sávos, Pearl White-pácolt, matt-lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű sza..
21,510 Ft
Nettó ár:16,937 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy ML+F Rustic válogatás, 1 sávos, 2 oldalt fózolt, matt-lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű ..
18,080 Ft
Nettó ár:14,236 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy ML+F Nordic válogatás, 1 sávos, 2 oldalt fózolt, matt-lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű ..
18,460 Ft
Nettó ár:14,535 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy ML+F Natur válogatás, 1 sávos, 2 oldalt fózolt, matt-lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű s..
21,360 Ft
Nettó ár:16,819 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy ML+F Select válogatás, 1 sávos, 2 oldalt fózolt, matt-lakkozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, klikkes rendszerű ..
23,350 Ft
Nettó ár:18,386 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy KNO+S+F+BF Rustic válogatás, 1 sávos, sturkturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas,..
18,670 Ft
Nettó ár:14,701 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy KNO+S+F+BF Nordic válogatás, 1 sávos, sturkturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas,..
19,050 Ft
Nettó ár:15,000 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Szállítási idő: 4-5 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!Befag Moment Tölgy KNO+S+F+BF Natur válogatás, 1 sávos, sturkturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparkettaTermékjellemzők:Egyszerűen telepíthető, padlófűtésre is alkalmas, ..
21,960 Ft
Nettó ár:17,291 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 2,534 m2 Készlet:Elérhető készlet: 226 m2
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk! Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető! Befag Moment Tölgy KNO+S+F+BF Select válogatás, 1 sávos, sturkturált, 4 oldalt fózolt, kész-olajozott szalagparketta Termékjellemzők: Egyszerűen telepíthető, padlófűtésr..
22,490 Ft 23,950 Ft
Nettó ár:17,709 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 1,995 m2 Készlet:Szállítási idő: Rendelésre, kb. 12 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!A Dabex termékek egyedi gyártásra, egyedi konfigurációra készülő termékek, így csak bemutatótermünkben vásárolható/rendelhető meg személyesen.Dabex Halszálka Tölgy, Natur válogatás,..
30,190 Ft
Nettó ár:23,772 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 1,784 m2 Készlet:Szállítási idő: Rendelésre, kb. 12 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!A Dabex termékek egyedi gyártásra, egyedi konfigurációra készülő termékek, így csak bemutatótermünkben vásárolható/rendelhető meg személyesen.Dabex Halszálka Tölgy, Standard válogat..
18,290 Ft
Nettó ár:14,402 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 1,784 m2 Készlet:Szállítási idő: Rendelésre, kb. 12 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!A Dabex termékek egyedi gyártásra, egyedi konfigurációra készülő termékek, így csak bemutatótermünkben vásárolható/rendelhető meg személyesen.Dabex Halszálka Tölgy, Natur válogatás,..
20,990 Ft
Nettó ár:16,528 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 1,784 m2 Készlet:Szállítási idő: Rendelésre, kb. 12 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!A Dabex termékek egyedi gyártásra, egyedi konfigurációra készülő termékek, így csak bemutatótermünkben vásárolható/rendelhető meg személyesen.Dabex Halszálka Tölgy, Natur válogatás,..
20,590 Ft
Nettó ár:16,213 Ft
EAN: Kiszerelés: 1 köteg / 1,98 m2 Készlet:Szállítási idő: Rendelésre, kb. 12 hét
A megvásárolt termékekre 2 hónap díjmentes tárolást biztosítunk!Bemutatótermünkben nagyméretű mintatábla megtekinthető!A Dabex termékek egyedi gyártásra, egyedi konfigurációra készülő termékek, így csak bemutatótermünkben vásárolható/rendelhető meg személyesen.Dabex Mega Profi Tölgy, Standard váloga..
24,690 Ft
Nettó ár:19,441 Ft
Tételek: 1 - 36 / 121 (4 oldal)