Rubio Monocoat Oil Plus 2C – a faolajok új generációja

Szín és favédelem egyetlen rétegben

A Rubio Monocoat két forradalmi változást is hozott a faolaj készítés területén: az egyik a molekuláris kötési technológián alapuló olajok előállítása, a másik, hogy ezek a termékek 100%-ban oldószermentesek, tehát nem tartalmaznak semmilyen káros vagy mérgező anyagot, ami a használatuk során a környezetbe kerülhetne. Lássuk ezeket a folyamatokat közelebbről, ismerjük meg a Rubio Monocoat faolajok különleges tulajdonságait, előnyeit a többi piacon található termékkel szemben:

Molekuláris kötési technológia: ez azt jelenti, hogy nem telítés alapján kezeljük a fafelületet, hanem amikor a faolaj érintkezésbe kerül a fafelülettel, akkor az olajrészecskék és a fa rostjai molekuláris kötést alkotnak egymással. Ennek köszönhetően csak a fafelület felső rétege képes olajat magába szívni, ebből egyrészt következik kiemelkedő kiadóssága, másrészt ez azt is jelenti a gyakorlatban, hogy átlapolásmentesen lehet vele dolgozni és foltmentesen javítani. Ha a felhordás során szünetet kell tartanunk, néhány perc múlva újrakezdve a felületkezelést, nem fognak átfedések kirajzolódni a kezelt felületen.

0% VOC tartalom – oldószermentesség: a Rubio Monocoat már az aktuális, szigorított szabályozás megjelenése előtt is fontosnak tartotta megtenni a környezettudatos lépéseket a faolaj gyártás területén, ezért a kezdetektől azon dolgozott, hogy termékeit teljesen oldószermentesen tudja előállítani. A molekuláris kötési technológiának köszönhetően ez sikerült is! A káros anyagok teljességgel szükségtelenné váltak, miközben a vitathatatlan minőség garantált.

Egyedi színek, színkombinációk: a Rubio Monocoat  faolajok egyik legnagyobb előnye, és ez az, ami igazán egyedülállóvá teszi a piacon, hogy színezett olajaink nemcsak egyetlen rétegben védik a fát, hanem egyúttal gyönyörű, intenzív színt is biztosítanak a felületeknek. Széles színválasztékunkban (több mint 40 szín) könnyen megtalálhatja a megfelelőt vagy akár több szín kombinációjaként kikeverheti azt. Sőt, egyedi pácaink segítségével akár természetes öregítést, füstölt színhatást vagy egyéb izgalmas effekteket, kontrasztokat adhat fafelületeinek. Mintáink segítségével egyszerűen és gyorsan végezhet próbákat az adott felületeken.

Kiadósság: a molekuláris technológiának köszönhetően az Oil Plus 2C kiadóssága parketta, svédpadló kezelés esetén 40 – 50 nm/liter. Figyelembe véve, hogy csak egy réteg olajozásra van szükség, a Rubio Monocoat egyedülállóan gazdaságos termék.

Kiszerelések: az OilPlus2C kétkomponensű termék. Az olaj az „A” komponens, a kötésgyorsító pedig a „B” komponens. Az olajhoz 30% kötésgyorsítót kell keverni a padlók vagy más, kopásnak kitett felületek olajozása esetén. A kiszerelések olaj + kötésgyorsító szettekben kerülnek forgalomba.

  • 350 ml kiszerelés szett, amely körülbelül 15 nm padlófelület kezelésére elegendő;

  • 1,3 L kiszerelés szett, amely körülbelül 60 nm padlófelület kezelésére elegendő

  • igény esetén nagyobb kiszerelések is rendelkezésre állnak;

Összesítve, az alábbi előnyöket lehet sorolni

Egyedülálló, természetes, 100%-ban oldószermentes termék, amely molekuláris szinten beépül a fa felső rétegébe, így nem képez plusz réteget a fa felületén, aminek köszönhetően megtartja a fa természetes jellegét, struktúráját. 

Színezi és védi a fa felületét egy rétegben, ez lényegesen felgyorsítja a felületkezelési műveletet, mert nem kell többszöri csiszolást végezni a különböző rétegek felhordása között. 

1 Liter Rubio Monocoat olaj általában 40-50 négyzetméter felület kezelésére elegendő. 

Több mint negyven színezett olaj alapszín áll rendelkezésre, ezen felül egyedi pácok is figyelembe vehetők !

Padlók, beltéri felületek tisztítása és frissítése

Felület tisztitás RMC Universal Soap általános tisztító koncentrátummal:

A Rubio Monocoat Universal Soapot az olajozott felületek tisztítására fejlesztették ki. Minden szennyeződést eltávolít, nem hagy maga után filmréteget. Megőrzi a fa matt, természetes kinézetét. Az RMC Universal Soap nagyon koncentrált hatóanyagú, ezért nagyon gazdaságos a használata.

ALKALMAZÁS ÚTMUTATÓ:

1. LÉPÉS: Porszívózza, portalanítsa le a felületet.

2. LÉPÉS: Öntsön maximum 50-100 ml RMC Universal Soapot 10 L vízbe.

3. LÉPÉS: Tisztítsa meg vele a felületet egy felmosóval.

4. LÉPÉS: A száradásra körülbelül 15 percet kell várni.

Maximális eredmény eléréséhez használjon két vödröt: egyet a szappanos keverékhez, egyet a felmosó időnkénti tisztításához.

A kisebb felületek gyors tisztítására rendelkezésre áll használatra kész spray kiszerelésben is, az RMC Surface Care termékünk.

MC Universal Maintenance Oil - általános felületfrissítő olaj:

Az RMC Universal Maintenance Oil egy ápolóolaj, amely minden Rubio® Monocoat olajjal kezelt felület felfrissítéséhez, valamint más olajokkal kezelt (és akár lakkozott) felületek frissítésére is használható.

Az RMC Universal Maintenance Oil a következő színekben kapható: pure (tiszta), white (fehér), barna(brown), grey(szürke) és black (fekete). A kezelésre szoruló felület színe lesz a döntő abban, hogy melyik színre lesz szüksége. Az enyhe pigmentálódás miatt a felület felfrissül anélkül, hogy befolyásolná az eredeti összhatást.

  • Az RMC Universal Maintenance olajat bármilyen olajjal kezelt felületen használhatja. Akár még olyan lakkozott felületen is, amelyen már látszódnak az első repedések jelei, annak védelméhez és utólagos ápolásához
  • Az RMC Universal Maintenance olaj nem csak felfrissíti a fát, hanem további cseppállóságot is biztosít. Az ápoló olaj emiatt is különösen jól alkalmazható olyan nagy igénybevételű felületeknél, mint hotelek, éttermek, irodaházak padlója
  • Azoknak, akik kissé fényesebb felületet szeretnének: az RMC Universal Maintenance Oil lágy, szatén fényt ad a kezelt felületnek.

ALKALMAZÁS ÚTMUTATÓ:

1. LÉPÉS: Tisztítsa meg alaposan a padlót RMC Universal Soappal és vízzel. Öblítse le alaposan vízzel, hogy eltávolítsa a szappan maradványait. Hagyja teljesen megszáradni.

2. LÉPÉS: Kézi alkalmazás - Az olajat ruhával, kefével vagy szivaccsal vigye fel.

Gépi alkalmazás - Vigye fel az olajat polírozógéppel, a bézs színű koronggal. Kezeljen lehetőleg akkora felületet egyszerre, amely 5 perc alatt elvégezhető. Vegye figyelembe, hogy az anyag kiadóssága kb 75-100nm/500ml.

Minden kezelt területet legkésőbb 15 percen belül szárazra kell törölni konyhai törlőkendővel vagy pamut anyaggal. Polírozógép használatakor a fehér koronggal törölje szárazra a felületet, szükség esetén amennyiben a kelleténél több olajat vitt fel, tegyen a fehér korong alá egy pamutkendőt és azzal is törölje át.

3. LÉPÉS: Ellenőrizze, hogy a helyiség jól szellőzik-e. A padló száradása kb. 6-8 óra.

Az első héten csak nedves ruhával tisztítsa, később az RMC Universal Soap is használható.

RMC Refresh Eco - Frissítő ECO Spray:

Frissítse fel a fafelületeket egyszerűen és gyorsan

Az RMC Refresh Eco egy használatra kész, permetezhető termék, amely felfrissíti és helyreállítja az összes olajjal kezelt fafelületet. Akkor lehet rá szükség, ha a fa a kiszáradás jeleit mutatja, például kezd repedezni. A felület kopásának mértéke szerint az RMC Refresh Eco felhasználóbarát módon felhordható és egy mikroszálas kendővel könnyen eloszlatható.

Az RMC Refresh Eco nem pigmentált. A szín helyreállításához használja az RMC FR olajat abban a színben, amellyel a felületet kezelték.

  • Az RMC Refresh Eco-t évente több alkalommal is használhatja.

  • Otthoni használata is egyszerű.

  • Nem pigmentált. 

  • Kiszerelés: Ecospray 0,5 L and 1 L.

ALKALMAZÁS ÚTMUTATÓ:

1. LÉPÉS: Tisztítsa meg a kezelendő felületet RMC Universal Soap vagy RMC Surface Care felületápolóval, majd hagyja megszáradni.

2. LÉPÉS: Permetezzen egy kevés RMC Refresh Eco-t a kezelendő felületre.

3. LÉPÉS: Mikroszálas kendővel terítse szét a terméket a fa szálirányába.

4. LÉPÉS: Hagyja száradni legalább egy órán keresztül, mielőtt újra használná a felületet.

Az első héten csak nedves ruhával tisztítsa, később az RMC Universal Soap is használhat.

Foltok eltávolítása

A Rubio Monocoat olajjal kezelt beltéri fafelületeken különböző hatások következtében megjelenő foltok tisztítását az alábbiak szerint kell elvégezni:

Tannin Remover – Csersavfolt eltávolítás

Amennyiben a felületen csersavfolt (a fának savra, vízre, a nedves fának fémmel való érintkezése következtében alakulhat ki) jelenik meg, ennek semlegesítésére az RMC Tannin Removert kell használni.

Rubio Monocoat Tannin Remover:

A Rubio® Monocoat Tannin Remover egy használatra kész termék, a fának a savra és a vízre adott reakció által okozott foltok eltávolítására szolgál. Ezek a foltok általában akkor jelennek meg, ha a fa érintkezésbe kerül nedvességgel és fémmel (például egy Coca-Cola nedves doboza a konyhai munkalapon). A termék kezeletlen, olajozott és viaszos felületeken is használható.

AZ ALKALMAZÁS MÓDJA A KÖVETKEZŐ:

Permetezze be a Rubio Monocoat Tannin Remover csersav eltávolítóval a foltot.

Várjon néhány percet a felszívódásig.

Nedves ruhával távolítsa el a foltot.

A makacs foltok eltávolításához javasoljuk, hogy ismételje meg a folyamatot, amíg a kívánt eredményt el nem éri.

Hagyja száradni a felületet.

Ha a védőréteg megsérült, kezelje újra a felületet az Rubio Monocoat Oil Plus 2C-vel.

Grease Remover – Zsírfolt eltávolítás

A Rubio® Monocoat Grease Remover eltávolítja a friss zsírfoltokat a Rubio® Monocoat olajjal kezelt felületről. A terméket a folt bekövetkezése után azonnal kell használni, annak érdekében, hogy megakadályozzuk a zsír beszívódását a fába.

AZ ALKALMAZÁS MÓDJA A KÖVETKEZŐ:

Permetezze a Rubio Monocoat Grease Removert a foltra.

Várjon néhány percet a felszívódásig.

Egy ruhával vagy papírtörlővel törölje szárazra.

Nedves ruhával alaposan öblítse le a teljes felületet, vagy tisztítsa meg a Rubio Monocoat Surface Care segítségével.

Makacs folt esetén ajánlatos annyiszor megismételni, ahányszor szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.

 

Limespot Remover – Vízkőfolt eltávolítás

 

A Rubio Monocoat Limespot Remover hatékonyan távolítja el a vízkő foltokat a Rubio Monocoat olajjal kezelt felületről.

AZ ALKALMAZÁS MÓDJA A KÖVETKEZŐ:

Permetezze az Rubio Monocoat Limespot Removert a foltra.

Várjon néhány percet a felszívódásig.

Egy ruhával vagy papírtörlővel törölje szárazra.

Nedves ruhával alaposan öblítse le a teljes felületet, vagy tisztítsa meg a Rubio Monocoat Surface Care segítségével.

Makacs folt esetén ajánlatos annyiszor megismételni, amennyi szükséges a kívánt eredmény eléréséhez.